culinaire
zaken
.nl
Varkensfilet met ananas-kerriesaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
225
150
25
1
1
1
0.50
-
-
gram
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
varkensfilet
ananas (blik) ingrediënt info
umer
boter (room-)
ui ingrediënt info
kerrie (poeder)
bouillon (poeder)
maizena
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Pel de ui en snij hem in kleine stukjes. Laat de ananas in een zeef boven een kom uitlekken. Wrijf het vlees in met zout, peper en 1/4 van de kerrie.
Berei-
ding
Verhit de helft van de boter in een koekepan en bak de varkensfilets in 8 minuten bruin en gaar, keer ze regelmatig. Verhit in een steelpan de rest van de boter. Fruit de ui en de rest van het kerriepoeder circa 3 minuten Voeg het ananassap, de umer en het bouillonpoeder toe. Breng het aan de kook. Roer de maizena met water glad. Voeg al roerend aan de kerriesaus toe. Blijf roeren tot de saus gebonden is. Roer de stukjes ananas erdoor. Breng ze op smaak met zout en peper.
Leg het vlees op borden. Schenk er een beetje saus over.
Voedings-
waarde
Energie2046 KiloJoules
487 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
25 gram
37 gram
4 gram