culinaire zaken .nl |
Varkensfilet met ananas-kerriesaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Thailand | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Snel | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 225 150 25 1 1 1 0.50 - - |
gram gram gram gram stuks eetlepel theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
varkensfilet ananas (blik) umer boter (room-) ui kerrie (poeder) bouillon (poeder) maizena peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Pel de ui en snij hem in kleine stukjes. Laat de ananas in een zeef boven een kom uitlekken. Wrijf het vlees in met zout, peper en 1/4 van de kerrie. | |||
Berei- ding |
Verhit de helft van de boter in een koekepan en bak de varkensfilets in 8 minuten bruin en gaar, keer ze regelmatig. Verhit in een steelpan de rest van de boter. Fruit de ui en de rest van het kerriepoeder circa 3 minuten Voeg het ananassap, de umer en het bouillonpoeder toe. Breng het aan de kook. Roer de maizena met water glad. Voeg al roerend aan de kerriesaus toe. Blijf roeren tot de saus gebonden is. Roer de stukjes ananas erdoor. Breng ze op smaak met zout en peper. Leg het vlees op borden. Schenk er een beetje saus over. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2046 KiloJoules 487 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 37 gram 4 gram |