culinaire zaken .nl |
Varkenmedaillons met prei en champignons | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 400 80 6 2 - - |
deciliter gram gram stuks stuks naar smaak naar smaak |
bouillon (groente-) champignon margarine varkenshaas prei peper zout | ||
Berei- ding |
Verwijder het wortelvoetje van de prei. Snij het witte en het lichtgele deel van de prei in kleine ringetjes. Was en snij de champignons in grove stukken. Blancheer de champignons even in groentebouillon en laat ze goed uitlekken. Snij de varkenshaas in stukjes van ongeveer 3-4 centimeter lengte en deuk ze licht in (ze worden nu varkenshaas medaillons genoemd). Bestrooi de varkenshaas met zout en peper. Bak de varkenshaas in de margarine in ongeveer 6 tot 8 minuten om en om zachtjes bruin. Fruit in de laatste twee minuten de preiringetjes en de champignons mee. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2101 KiloJoules 500 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 54 gram 5 gram |