culinaire zaken .nl |
Tortillas van tarwebloem | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 1.50 50 - |
gram deciliter gram naar smaak |
bloem water reuzel zout | ||
Berei- ding |
Zeef de bloem met het zout in een kom. Snij de boter met twee messen door het bloemmengsel tot een kruimelig geheel is ontstaan. Voeg zoveel water toe dat een stevig deeg ontstaat. Kneed het deeg ongeveer 5 minuten tot een soepel geheel. Verdeel het deeg in 12 porties van gelijke grootte en rol hier balletjes van. Leg ieder balletje tussen twee stukken vetvrij papier of huishoudfolie. Rol de deegballetjes met een deegroller uit tot ronde lapjes van ongeveer 2 mm dik en met een diameter van ongeveer 15 centimeter. Snij de randen van de deeglapjes eventueel bij. Verhit een niet ingevette koekepan met een dikke bodem op niet al te hoog vuur. Verwijder het vetvrije papier of de folie aan een kant van het deeglapje en leg de tortilla met de nog met papier of folie bedekte zijde naar boven in een pan. Trek het papier of de folie van de bovenzijde af. Bak de tortilla ongeveer 1.5 minuut per kant tot hij droog en bruin gespikkeld is. Verwerk op deze wijze alle deeglapjes. Wikkel de tortilla na het bakken in een warme schone theedoek of in folie en houd ze warm. Serveer de tortilla warm. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1386 KiloJoules 330 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 52 gram 6 gram 0 gram |