culinaire
zaken
.nl
Steak (au poivre)
(Kookboek Rietje)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
25
10
6.40
1
0.50
-
deciliter
gram
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
naar smaak
bouillon (kippen-)
boter (room-)
peper (korrels, zwart) ingrediënt info
runderentrecote
olie (olijf-) ingrediënt info
cognac
zout
Berei-
ding
Stamp de peperkorrels fijn. Wrijf de 4 entrecotes aan beide kanten met wat olijfolie in en druk de fijngestampte peperkorrels in het vlees. Verhit de helft van de boter in een koekepan en leg, zodra de boter begint te schuimen, het vlees in de pan. Bak de entrecotes snel aan beide zijden bruin. Leg ze op een voorverwarmde schaal, strooi er wat zout over en houd ze warm. Voeg de resterende boter aan de bakboter toe en schenk, zodra de boter is gesmolten, de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en roer alle aanzetsels los van de bodem van de pan. Kook de jus in tot de helft en roer de cognac erdoor. Breng de jus op smaak met zout en schenk dan de jus over de steak au poivre.
Voedings-
waarde
Energie1539 KiloJoules
366 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
55 gram
0 gram