culinaire zaken .nl |
Spaanse pannekoek | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Spanje | |
Aantal personen | 8 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
125 125 1 1 0.50 - |
gram gram deciliter eetlepel theelepel naar smaak |
meel (mais-) meel (volkoren-) water olie soda (dubbelkoolzuur) zout | ||
Berei- ding |
Meng maismeel, meel, dubbelkoolzure soda en zout door elkaar en maak er dan met een beetje warm water een stevig deeg van. Kneed het drie minuten en laat het dan dertig minuten rijzen. Verdeel het in acht delen en rol van ieder deel een pannekoek met een doorsnee van vijftien centimeter. Bak deze aan beide zijden in een koekepan goudbruin, draai de tortilla tijdens het bakken een paar keer om en pasop dat hij niet breekt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 489 KiloJoules 116 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 24 gram 3 gram 4 gram |