culinaire
zaken
.nl
Snelle chili
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
800
400
300
150
100
30
2
2
1
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
boon (bruin,blik)
boon (Chili-,blik)
gehakt (half-om-half)
maiskolf (mini,blik)
kaas (oud)
boter (room-)
courgette (groen)ingrediënt info
chilipoeder
ui ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Maak de groenten schoon. Snipper de ui en snijd de courgettes in blokjes. Rasp de kaas.
Berei-
ding
Verhit de boter in een braadpan en bak het gehakt rul en grijs. Bak de uisnippers en de courgetteblokjes even mee en voeg de chilipoeder en zout en peper naar smaak toe. Schenk circa 1 deciliter water bij het gehaktmengsel en laat alles afgedekt in circa 5 minuten zachtjes gaar worden. Spoel intussen de bruine bonen en de kidney beans af in een zeef en laat ze uitlekken. Giet de maiskolfjes af en snij ze in stukje van circa 1 centimeter. Roer de uitgelekte bonen en de maiskolfjes door het gehaktmengsel en laat alles door en door warm worden. Af en toe omroeren. Breng de chili op smaak met zout en peper en geef de geraspte kaas er apart bij.

Variatie: vervang de maiskolfjes door een gesnipperde rode paprika en voeg deze gelijk met de ui toe.
Voedings-
waarde
Energie2668 KiloJoules
635 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
46 gram
34 gram
27 gram