culinaire zaken .nl |
Snelle chili | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Makkelijk | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 400 300 150 100 30 2 2 1 - - |
gram gram gram gram gram gram stuks theelepel stuks naar smaak naar smaak |
boon (bruin,blik) boon (Chili-,blik) gehakt (half-om-half) maiskolf (mini,blik) kaas (oud) boter (room-) courgette (groen) chilipoeder ui peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Maak de groenten schoon. Snipper de ui en snijd de courgettes in blokjes. Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Verhit de boter in een braadpan en bak het gehakt rul en grijs. Bak de uisnippers en de courgetteblokjes even mee en voeg de chilipoeder en zout en peper naar smaak toe. Schenk circa 1 deciliter water bij het gehaktmengsel en laat alles afgedekt in circa 5 minuten zachtjes gaar worden. Spoel intussen de bruine bonen en de kidney beans af in een zeef en laat ze uitlekken. Giet de maiskolfjes af en snij ze in stukje van circa 1 centimeter. Roer de uitgelekte bonen en de maiskolfjes door het gehaktmengsel en laat alles door en door warm worden. Af en toe omroeren. Breng de chili op smaak met zout en peper en geef de geraspte kaas er apart bij. Variatie: vervang de maiskolfjes door een gesnipperde rode paprika en voeg deze gelijk met de ui toe. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2668 KiloJoules 635 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 46 gram 34 gram 27 gram |