culinaire
zaken
.nl
Rollade (vlaams)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
30
2
2
1
1
1
0.50
gram
gram
fles
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
varkensrollade
boter (room-)
bier (Duvel)
kruidnagel ingrediënt info
suiker (bruin)
mosterd (grof)
laurier (blad)
ui ingrediënt info
Berei-
ding
Wrijf het vlees in met peper en zout. Verhit de boter, bak het vlees rondom bruin, voeg 0.5 deciliter bier toe en braad de rollade onder regelmatig keren 30 minuten. Steek de kruidnagels in het laurierblad of de ui. Voeg dan de rest van het bier, de mosterd, de bruine suiker, de halve ui en het laurierblad (inklusief de kruidnagels) toe. Doe het deksel op de pan en laat de rollade nog 30 minuten stoven. Verwijder ui, laurierblad en kruidnagels.
Voedings-
waarde
Energie1130 KiloJoules
269 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
34 gram
1 gram