culinaire zaken .nl |
Rollade (vlaams) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 30 2 2 1 1 1 0.50 |
gram gram fles stuks eetlepel eetlepel stuks stuks |
varkensrollade boter (room-) bier (Duvel) kruidnagel suiker (bruin) mosterd (grof) laurier (blad) ui | ||
Berei- ding |
Wrijf het vlees in met peper en zout. Verhit de boter, bak het vlees rondom bruin, voeg 0.5 deciliter bier toe en braad de rollade onder regelmatig keren 30 minuten. Steek de kruidnagels in het laurierblad of de ui. Voeg dan de rest van het bier, de mosterd, de bruine suiker, de halve ui en het laurierblad (inklusief de kruidnagels) toe. Doe het deksel op de pan en laat de rollade nog 30 minuten stoven. Verwijder ui, laurierblad en kruidnagels. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1130 KiloJoules 269 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 34 gram 1 gram |