culinaire
zaken
.nl
Rollade (varkensfilet a l'orange)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
3
200
2
50
2
1
-
kilogram
deciliter
gram
deciliter
gram
theelepel
eetlepel
naar smaak
varkensrollade
sap (sinaasappel-)
boter (room-)
bouillon (vlees-)
bloem ingrediënt info
mosterd
rasp (sinaasappel-)
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Wrijf het vlees in met het sinaasappelraspel en met peper. Leg de rollade 2 uur in de koelkast. Maak het grootste deel van de boter warm in een braadpan, leg het vlees erin en braad het op een matig vuur aan alle kanten mooi bruin. Doe dan de overgebleven boter erbij en braad de rollade, op een laag vuur, met het deksel op de pan, in ruim een uur gaar. Haal het vlees uit de pan en houd dit warm. Fruit de bloem in de boter en doe daar, al roerend, de bouillon, het sinaasappelsap en de (niet scherpe) mosterd bij. Blijf roeren en laat het sausje op een zacht vuur 10 minuten pruttelen. Geef deze saus apart bij het vlees.
Voedings-
waarde
Energie3223 KiloJoules
767 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
59 gram
0 gram