culinaire zaken .nl |
Rollade (varkensfilet a l'orange) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 3 200 2 50 2 1 - |
kilogram deciliter gram deciliter gram theelepel eetlepel naar smaak |
varkensrollade sap (sinaasappel-) boter (room-) bouillon (vlees-) bloem mosterd rasp (sinaasappel-) peper (wit) | ||
Berei- ding |
Wrijf het vlees in met het sinaasappelraspel en met peper. Leg de rollade 2 uur in de koelkast. Maak het grootste deel van de boter warm in een braadpan, leg het vlees erin en braad het op een matig vuur aan alle kanten mooi bruin. Doe dan de overgebleven boter erbij en braad de rollade, op een laag vuur, met het deksel op de pan, in ruim een uur gaar. Haal het vlees uit de pan en houd dit warm. Fruit de bloem in de boter en doe daar, al roerend, de bouillon, het sinaasappelsap en de (niet scherpe) mosterd bij. Blijf roeren en laat het sausje op een zacht vuur 10 minuten pruttelen. Geef deze saus apart bij het vlees. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3223 KiloJoules 767 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 59 gram 0 gram |