culinaire
zaken
.nl
Roergebakken mihoen met prei en doperwten
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
350
250
200
100
25
5
2
2
1
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
doperwt (blik)
prei
mihoen
kipfilet
kaas (belegen,Goudse)
boter (room-)
ketjap (manis)
kruidenmix (bami)
olie ingrediënt info
sambal oelek
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Breng ruim water met zout aan de kook, neem de pan van het vuur en breek de mihoen fijn boven het hete water. Laat de mihoen 3 minuten wellen. Spoel de mihoen af onder koud water en laat hem samen met de doperwten uitlekken. Rasp de kaas.
Berei-
ding
Verhit de olie en de boter in een wok of braadpan en roerbak de kipreepjes rondom bruin. Roer de gesneden prei erdoor en bak de prei en de kip in circa 6 minuten zachtjes gaar. Af en toe omroeren. Voeg de uitgelekte mihoen met doperwten, de ketjap en de kruidenmix toe en laat het gerecht al roerende op een hoog vuur door en door heet worden. Voeg zo nodig een scheutje water toe en breng het gerecht op smaak met zout, peper en sambal. Geef de geraspte kaas er apart bij.
Voedings-
waarde
Energie3054 KiloJoules
727 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
90 gram
44 gram
5 gram