culinaire zaken .nl |
Roergebakken mihoen met prei en doperwten | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 3 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Snel | Wok / Roerbakken | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 350 250 200 100 25 5 2 2 1 - - |
gram gram gram gram gram gram eetlepel eetlepel eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
doperwt (blik) prei mihoen kipfilet kaas (belegen,Goudse) boter (room-) ketjap (manis) kruidenmix (bami) olie sambal oelek peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Breng ruim water met zout aan de kook, neem de pan van het vuur en breek de mihoen fijn boven het hete water. Laat de mihoen 3 minuten wellen. Spoel de mihoen af onder koud water en laat hem samen met de doperwten uitlekken. Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Verhit de olie en de boter in een wok of braadpan en roerbak de kipreepjes rondom bruin. Roer de gesneden prei erdoor en bak de prei en de kip in circa 6 minuten zachtjes gaar. Af en toe omroeren. Voeg de uitgelekte mihoen met doperwten, de ketjap en de kruidenmix toe en laat het gerecht al roerende op een hoog vuur door en door heet worden. Voeg zo nodig een scheutje water toe en breng het gerecht op smaak met zout, peper en sambal. Geef de geraspte kaas er apart bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3054 KiloJoules 727 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 90 gram 44 gram 5 gram |