culinaire
zaken
.nl
Ossetong met bieslooksaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
180
1
50
2
1
1
-
-
deciliter
gram
deciliter
gram
eetlepel
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
bouillon (kippen-)
ossetong
yoghurt
kaas (belegen)
bieslook (vers) ingrediënt info
mierikswortel (poeder)
zetmeel (aardappel-)
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Zorg voor dunne plakjes ossetong.
Berei-
ding
Breng de bouillon aan de kook, leg de ossetong erin en laat het goed heet worden. Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Roer het aardappelmeel los met 2 eetlepels water en bind de bouillon. Roer de kaas en mierikswortel erdoor. Roer, van het vuur, de yoghurt (op kamertemperatuur) erdoor. Laat de saus al roerende goed heet worden, maar niet koken. Breng de saus op smaak met zout en peper en roer de bieslook erdoor. Leg de warme plakken ossetong op de borden en schenk er wat saus over. Serveer met asperges en gekookte aardappelen.
Voedings-
waarde
Energie1175 KiloJoules
280 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
27 gram
1 gram