culinaire zaken .nl |
Ossetong met bieslooksaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Slank | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 180 1 50 2 1 1 - - |
deciliter gram deciliter gram eetlepel theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
bouillon (kippen-) ossetong yoghurt kaas (belegen) bieslook (vers) mierikswortel (poeder) zetmeel (aardappel-) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Zorg voor dunne plakjes ossetong. | |||
Berei- ding |
Breng de bouillon aan de kook, leg de ossetong erin en laat het goed heet worden. Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Roer het aardappelmeel los met 2 eetlepels water en bind de bouillon. Roer de kaas en mierikswortel erdoor. Roer, van het vuur, de yoghurt (op kamertemperatuur) erdoor. Laat de saus al roerende goed heet worden, maar niet koken. Breng de saus op smaak met zout en peper en roer de bieslook erdoor. Leg de warme plakken ossetong op de borden en schenk er wat saus over. Serveer met asperges en gekookte aardappelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1175 KiloJoules 280 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 27 gram 1 gram |