culinaire zaken .nl |
Ossehaas met pittige salade | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Thailand | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 1.50 1 1 1 1 1 0.50 0.25 |
gram theelepel stuks stuks eetlepel eetlepel stuks stuks eetlepel |
tournedos sambal oelek ui (sjalot) sla saus (vis-,Thais) sap (limoen-) komkommer wortel (winter-) suiker | ||
Berei- ding |
De bladeren van een krop sla loshalen. Een komkommer overlangs halveren, het zaad eruit schrappen en de helften in reepjes van 5 centimeter snijden. Een halve winterwortel in dunne reepjes van 5 centimeter snijden. Een saus kloppen van 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel (Thaise) vissaus, 0.5 th suiker, 1 th sambal en een gesnipperd uitje. Een haasbiefstukje met zout en peper kruiden, met wat olie inkwasten en beide kanten in 1 minuut dichtschroeien in een droogverhitte koekepan. De ossehaas in dunne plakjes snijden en met het sausje omscheppen. De groenten op een schaal schikken en het vlees erop leggen met in ringetjes gesneden bosui en wat korianderblaadjes versieren. Lekker bij: nasi-goreng. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 854 KiloJoules 203 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 11 gram 3 gram |