culinaire
zaken
.nl
Ossehaas met pittige salade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
1.50
1
1
1
1
1
0.50
0.25
gram
theelepel
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
tournedos
sambal oelek
ui (sjalot) ingrediënt info
sla ingrediënt info
saus (vis-,Thais)
sap (limoen-)
komkommer
wortel (winter-)
suiker
Berei-
ding
De bladeren van een krop sla loshalen. Een komkommer overlangs halveren, het zaad eruit schrappen en de helften in reepjes van 5 centimeter snijden. Een halve winterwortel in dunne reepjes van 5 centimeter snijden. Een saus kloppen van 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel (Thaise) vissaus, 0.5 th suiker, 1 th sambal en een gesnipperd uitje. Een haasbiefstukje met zout en peper kruiden, met wat olie inkwasten en beide kanten in 1 minuut dichtschroeien in een droogverhitte koekepan. De ossehaas in dunne plakjes snijden en met het sausje omscheppen. De groenten op een schaal schikken en het vlees erop leggen met in ringetjes gesneden bosui en wat korianderblaadjes versieren. Lekker bij: nasi-goreng.
Voedings-
waarde
Energie854 KiloJoules
203 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
11 gram
3 gram