culinaire
zaken
.nl
Ossehaas met mosterdzaadjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
800
5
150
100
10
8
2
1
-
-
gram
deciliter
gram
gram
gram
eetlepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
runderhaas
bouillon (runder-)
boter (room-)
boter (room-)
bloem ingrediënt info
mosterdzaad
mosterd (Frans)
cognac
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Snij de ossehaas in 16 gelijke plakken. Maak de plakjes droog met keukenpapier. Roer de cognac door de mosterd en bestrijk er met een kwastje de plakjes vlees mee. Laat de plakjes minstens 15 minuten liggen. Maak ze daarna opnieuw droog. Leg de mosterdzaadjes op een velletje folie en leg er een tweede velletje over. Kneus de mosterdzaadjes door er bijv. met een fles overheen te rollen. Schep 2 theelepels bloem door de gekneusde zaadjes. Paneer de plakjes vlees met de mosterdzaadjes. Bak de plakjes gepaneerde ossehaas (in 2 of 3 keer) in de hete boter. Bak ze niet langer dan 1.5 minuten aan iedere zijde. Leg ze dakpansgewijs op een voorverwarmde schaal. Verwijder na het bakken de bakboter uit de koekepan. Voeg 1 deciliter water toe en roer alle aanbaksels van de bodem van de pan goed los. Zeef het vocht door een vochtige doek. Laat het in een pannetje indampen tot er niet meer dan 2 eetlepels vocht zijn overgebleven. Voeg daarna de fond toe en laat alles enkele minuten zachtjes doorkoken. Doe er wat zout en peper naar smaak bij en klop er vlak voor het opdienen de in stukjes verdeelde boter door. Neem tijdens het kloppen van het laatste stukje boter het pannetje van de warmtebron. Dien de saus apart op in 1 of 2 voorverwarmde sauskom(men). De ossehaas voor het paneren evt. door eiwit halen de mosterdzaadjes blijven dan beter aan het vlees kleven. Garneer de plakjes met roosjes gekookte broccoli. De boter moet ijskoud zijn.
Voedings-
waarde
Energie1616 KiloJoules
385 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
29 gram
1 gram