culinaire zaken .nl |
Koteletten met mierikswortelsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
12 150 1.25 25 4 3 2 - - |
liter gram deciliter gram stuks theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
yoghurt compote (bosbessen-) room (slag-) boter (room-) varkenskarbonade (rib-) mierikswortel (poeder) sap (citroen-) zout peper | ||
Berei- ding |
Eerst voor de saus de room, yoghurt en mierikswortel door elkaar mengen en de saus met citroensap en zout op smaak brengen. De koteletten met zout en peper bestrooien. De boter in een pan verhitten en de koteletten aan elke kant ongeveer 6 minuten bakken. De koteletten serveren met de saus en de compote. Een salade van krulandijvie en gekookte aardappelen erbij serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 9492 KiloJoules 2260 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 170 gram 139 gram 0 gram |