culinaire zaken .nl |
Kiprollade met romige mosterd-en-dragonsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Engeland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:58 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 2.50 1 40 2 2 2 |
gram deciliter deciliter gram theelepel theelepel eetlepel |
kiprollade water room (slag-) boter (room-) mosterd dragon (gedroogd) allesbinder | ||
Berei- ding |
Kiprollade in de boter rondom bruin bakken. Met deksel op pan in circa 40 minuten gaar braden. Af en toe keren. Kip in plakken snijden. Braadvocht zover afgieten tot nog circa 1 eetlepel (p. 4 p.) overblijft. Aan braadvocht water toevoegen. Aanbaksels losroeren. Mosterd en dragon erdoor roeren. Binden. 3 minuten koken. Slagroom erdoor roeren. Saus in juskom doen en bestrooien met wat verse dragon. Bij kiprollade serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2352 KiloJoules 560 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 61 gram 0 gram |