culinaire
zaken
.nl
Kiprollade met romige mosterd-en-dragonsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
2.50
1
40
2
2
2
gram
deciliter
deciliter
gram
theelepel
theelepel
eetlepel
kiprollade
water
room (slag-)
boter (room-)
mosterd
dragon (gedroogd)
allesbinder
Berei-
ding
Kiprollade in de boter rondom bruin bakken. Met deksel op pan in circa 40 minuten gaar braden. Af en toe keren. Kip in plakken snijden. Braadvocht zover afgieten tot nog circa 1 eetlepel (p. 4 p.) overblijft. Aan braadvocht water toevoegen. Aanbaksels losroeren. Mosterd en dragon erdoor roeren. Binden. 3 minuten koken. Slagroom erdoor roeren. Saus in juskom doen en bestrooien met wat verse dragon. Bij kiprollade serveren.
Voedings-
waarde
Energie2352 KiloJoules
560 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
61 gram
0 gram