culinaire zaken .nl |
Kipfilet met mangosaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 25 4 2 1 0.50 |
deciliter gram stuks eetlepel stuks theelepel |
bouillon (kippen-) boter (bak-) kipfilet (mais-) creme fraiche mango kerrie (poeder) | ||
Berei- ding |
Schil de mango en snij het vruchtvlees in parten van de pit. Houd voor de garnering 4 mooie partjes apart en snij de rest klein. Wrijf de kipfilets in met wat zout en peper. Bak ze in de hete braadboter op middelhoog vuur in circa 10 minuten af en toe omkerend gaar en bruin. Leg ze op een voorverwarmd bord en dek ze af met aluminiumfolie. Blus af met de bouillon, voeg de mangostukjes toe en laat regelmatig roerend op hoog vuur een paar minuten koken. Roer de creme fraiche door de saus, laat kort koken en breng op smaak met de kerrie en wat zout en peper. Pureer de saus desgewenst in een mixer. Snij de kipfilets in schuine plakken en leg ze waaiervormig op voorverwarmde borden. Schep er wat van de saus nasst en zet de resterende saus in een kom op tafel. Garneer met de partjes mango. Serveer met sperzieboontjes en rijsttimbaaltjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1406 KiloJoules 335 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 37 gram 2 gram |