culinaire
zaken
.nl
Kipfilet met appelzuurkool
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
7.50
20
4
2
1
1
0.50
-
-
gram
centiliter
gram
stuks
theelepel
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
kool (wijnzuur-)
cider
boter (room-)
kipfilet
paprika (poeder) ingrediënt info
ui ingrediënt info
appel
paprika (rood) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Laat de zuurkool in een zeef uitlekken. Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon ene snijd hem in kleine stukjes. Schil de appel en rasp hem grof. Wrijf de kipfilets in met paprikapoeder, zout en peper.
Berei-
ding
Verhit de boter in een hapjespan. Bak de kipfilets snel bruin en neem ze uit de pan. Fruit de ui en paprika even aan in het bakvet en schep de appel en de zuurkool erdoor. Voeg de cider toe. Leg de kipfilets op de zuurkool. Smoor de zuurkool en de kipfilets met de deksel op de pan in 15 minuten zachtjes gaar. Lekker met aardappelpuree.
Voedings-
waarde
Energie1042 KiloJoules
248 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
38 gram
5 gram