culinaire zaken .nl |
Kipfilet met appelzuurkool | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Makkelijk Slank | Snel Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 7.50 20 4 2 1 1 0.50 - - |
gram centiliter gram stuks theelepel stuks stuks stuks naar smaak naar smaak |
kool (wijnzuur-) cider boter (room-) kipfilet paprika (poeder) ui appel paprika (rood) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Laat de zuurkool in een zeef uitlekken. Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon ene snijd hem in kleine stukjes. Schil de appel en rasp hem grof. Wrijf de kipfilets in met paprikapoeder, zout en peper. | |||
Berei- ding |
Verhit de boter in een hapjespan. Bak de kipfilets snel bruin en neem ze uit de pan. Fruit de ui en paprika even aan in het bakvet en schep de appel en de zuurkool erdoor. Voeg de cider toe. Leg de kipfilets op de zuurkool. Smoor de zuurkool en de kipfilets met de deksel op de pan in 15 minuten zachtjes gaar. Lekker met aardappelpuree. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1042 KiloJoules 248 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 38 gram 5 gram |