culinaire zaken .nl |
Kikkererwten met gehakt en prei | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 3 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Makkelijk | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 300 250 75 25 4 2 1 - - |
gram gram gram gram gram theelepel theelepel bekertje naar smaak naar smaak |
erwt (kikker-) gehakt (half-om-half) prei a la creme (diepvr) kaas (jong) boter (room-) kerrie (poeder) kruiden (vlees-) creme fraiche peper zout | ||
Berei- ding |
Verhit de boter in een braadpan en bak het gehakt met een vork rul en grijs. Voeg de gehaktkruiden en de prei toe. Laat de prei op een matig hoog vuur ontdooien. Giet de kikkererwten af en roer ze met de creme fraiche door het gehakt. Laat alles door en door warm worden Voeg naar smaak zout, peper en kerrie toe. Neem de pan van het vuur en roer de geraspte kaas erdoor. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 6409 KiloJoules 1526 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 148 gram 69 gram 49 gram |