culinaire zaken .nl |
Kerrie-preisoep met cervelaat | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Maaltijdsoep Makkelijk | Snel Soep | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 200 100 25 6 1 - - |
gram gram gram gram theelepel pak naar smaak naar smaak |
prei worst (cervelaat-) rijst (snelkook) boter (room-) kerrie (poeder) soep (prei-creme-) peper zout | ||
Berei- ding |
In (soep)pan boter verhitten. Prei en kerrie toevoegen en al omscheppend circa 3 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: 1.5 liter koud water, pakje soep en rijst. Aan de kook brengen. Soep circa 8 minuten met deksel op de pan zachtjes laten koken. Intussen cervelaatworst in reepjes van 1 centimeter snijden. Reepjes worst door soep roeren. Soep nog circa 5 minuten zachtjes laten koken. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met brood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 708 KiloJoules 169 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 3 gram 3 gram |