| culinaire zaken .nl | Kerrie-preisoep met cervelaat | |||
| Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
| Indelingen | Maaltijdsoep Makkelijk | Snel Soep | ||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 500 200 100 25 6 1 - - | gram gram gram gram theelepel pak naar smaak naar smaak | prei worst (cervelaat-) rijst (snelkook)  boter (room-) kerrie (poeder) soep (prei-creme-) peper  zout | ||
| Berei- ding | In (soep)pan boter verhitten. Prei en kerrie toevoegen en al omscheppend circa 3 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: 1.5 liter koud water, pakje soep en rijst. Aan de kook brengen. Soep circa 8 minuten met deksel op de pan zachtjes laten koken. Intussen cervelaatworst in reepjes van 1 centimeter snijden. Reepjes worst door soep roeren. Soep nog circa 5 minuten zachtjes laten koken. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met brood. | |||
| Voedings- waarde | Voedingswaarde per portie | Energie | 708 KiloJoules 169 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 3 gram 3 gram |