culinaire zaken .nl |
Karbonade (schouder, vlaamse) (Kookboek Rietje) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 1 80 4 2 2 2 1 - - - |
deciliter deciliter gram stuks theelepel stuks stuks stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
bier bouillon boter (room-) varkenskarbonade (schoude maizena ui wortel laurier (blad) peper (wit) zout tijm | ||
Berei- ding |
Wrijf de karbonaden in met zout en peper. Verhit de boter in een koekepan en bak de karbonaden hierin snel aan beide kanten bruin. Voeg in reepjes gesneden wortelen, uirinen, laurierblad en tijm toe. Bak dit even mee en breng het geheel over in een stoofpan. Voeg bier en zoveel bouillon toe dat de karbonaden net onderstaan. Stoof de karbonaden op laag vuur in ongeveer 1 uur gaar. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Zeef het stoofvocht en bind het met wat aangemaakte maizena. Geef er aardappelen en savooiekool of spruitjes bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2396 KiloJoules 570 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 28 gram 1 gram |