culinaire zaken .nl |
Karbonade (hals of schouder) met mosterdsaus (Hals- en schouderkarbonade 15'-20' bakken of 45' stoven) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 4 4 4 2 1 - - |
deciliter stuks stuks theelepel eetlepel bosje naar smaak naar smaak |
sap (ananas-) varkenskarbonade (schoude ananas (schijven) mosterd boter (room-) bieslook peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Wrijf de hals- of schouderkarbonades in met peper, zout en mosterd. Bak ze rondom bruin en gaar in de boter en blus de boter met het ananassap. Leg de schijven ananas op de karbonades en warm ze ven mee. Garneer met wat fijngeknipte bieslook. Serveer met: gekookte aardappelen en spitskool. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2031 KiloJoules 484 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 28 gram 1 gram |