culinaire zaken .nl |
Karbonade | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 1 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Vlees | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
125 100 - - |
gram gram naar smaak naar smaak |
varkenskarbonade (schoude boter (room-) peper zout | ||
Berei- ding |
Karbonade zouten, het zout circa 10 minuten laten intrekken. De boter bruin laten worden, de karbonade hierin dichtschroeien. Het vlees in een gesloten pan en onder af en toe keren bruin en gaar laten worden op een getemperde warmtebron. Indien het vlees bol gaat staan de rand doorsnijden en het vlees weer platdrukken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4452 KiloJoules 1060 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 23 gram 0 gram |