culinaire zaken .nl |
Heinrich's wortelen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Duitsland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
125 11 4 4 1.50 - - |
gram stuks stuks eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
meel (volkoren-) wortel appel olie (olijf-) ui peper zout | ||
Berei- ding |
Schrap wortelen, schil appelen en verwijder klokhuis, snij ui in ringen. Snij de wortelen in de lengte in dunne reepjes. Kook ze in weinig kokend water met zout 15 minuten in een grote pan beetgaar. Een roestvrijstalen koekepan met deksel is ideaal, in een ijzeren pan kunnen de wortelen namelijk verkleuren. Snij de appelen in partjes, ongeveer 1 centimeter dik. Doop ze in het meel en bak ze snel in ongeveer 3/4 van de eetlepels boter of olie. Draai ze regelmatig om zodat ze aan beide kanten goudbruin worden. Het is de bedoeling dat de olie zo heet wordt dat de buitenkant snel dichtschroeit en knapperig wordt. Laat de stukjes appel op keukenpapier uitdruipen en houd ze warm. Fruit de ui in de rest van de olie bruin en knapperig. Laar deze eveneens uitdruipen op keukenpapier. Leg de reepjes wortel op een verwarmde schaal vermengd met de gebakken appelstukjes. Bestrooi alles met de knapperige ui. Bestrooi met peper en dien het gerecht direct op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1213 KiloJoules 289 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 42 gram 5 gram 8 gram |