culinaire zaken .nl |
Gepofte aardappelen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | Ovenschotel | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 100 3.30 - |
kilogram gram centiliter naar smaak |
aardappel kwark olie zout | ||
Berei- ding |
De meest simpele, maar toch verrassend smakelijke aardappelbereiding is beslist de volgende. Grote ovale aardappelen (5 in 1 kg) schoongeborsteld, gedroogd en ingewreven met olie en weinig zout, verblijven op een rooster circa 50 minuten in een oven van 200 graden Celcius. Zijn de proefwerkjes bijtgaar, snij dan aan een der platte zijden een halfdiep kruis erin en duw met duim en wijsvinger de 4 kwarten naar buiten. De ontstane opening vult u met boter of kwark, Mon Chou e.a. Heerlijk bij nieuwe haring en barbecue gerechten, maar ook apart te serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3288 KiloJoules 783 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 132 gram 19 gram 23 gram |