culinaire
zaken
.nl
Gepofte aardappelen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
100
3.30
-
kilogram
gram
centiliter
naar smaak
aardappel ingrediënt info
kwark
olie ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De meest simpele, maar toch verrassend smakelijke aardappelbereiding is beslist de volgende. Grote ovale aardappelen (5 in 1 kg) schoongeborsteld, gedroogd en ingewreven met olie en weinig zout, verblijven op een rooster circa 50 minuten in een oven van 200 graden Celcius. Zijn de proefwerkjes bijtgaar, snij dan aan een der platte zijden een halfdiep kruis erin en duw met duim en wijsvinger de 4 kwarten naar buiten. De ontstane opening vult u met boter of kwark, Mon Chou e.a. Heerlijk bij nieuwe haring en barbecue gerechten, maar ook apart te serveren.
Voedings-
waarde
Energie3288 KiloJoules
783 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
132 gram
19 gram
23 gram