culinaire
zaken
.nl
Gehakte steak
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
80
24
2
2
1
1
-
-
gram
gram
stuks
stuks
eetlepel
stuks
teentje
naar smaak
naar smaak
biefstuk (gehakt)
margarine
peperkorrel (groen) ingrediënt info
ui ingrediënt info
meel (paneer-)
prei
knoflook ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Snipper de uitjes zeer fijn. Houd een klein deel van de fijngesnipperde ui apart voor de garnering. Snij de prei in fijne ringetjes. Was de preiringetjes. Meng de biefstuk tartaar met de fijngesnipperde uitjes en de preiringetjes, zout, peper en paneermeel en fijngeperste knoflook. Maak hiervan platte schijven van ongeveer 150 gram. Druk aan beide zijden een drietal groene pepertjes. Bak de tartaar in ruime margarine in ongeveer 6 minuten op middelhoog vuur gaar. Voor well-done steaks 2 minuten langer bakken. Garneer de steak met het restant fijngesnipperde uitjes.
Voedings-
waarde
Energie1594 KiloJoules
380 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
36 gram
2 gram