culinaire zaken .nl |
Gehakte steak | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:21 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 80 24 2 2 1 1 - - |
gram gram stuks stuks eetlepel stuks teentje naar smaak naar smaak |
biefstuk (gehakt) margarine peperkorrel (groen) ui meel (paneer-) prei knoflook peper zout | ||
Berei- ding |
Snipper de uitjes zeer fijn. Houd een klein deel van de fijngesnipperde ui apart voor de garnering. Snij de prei in fijne ringetjes. Was de preiringetjes. Meng de biefstuk tartaar met de fijngesnipperde uitjes en de preiringetjes, zout, peper en paneermeel en fijngeperste knoflook. Maak hiervan platte schijven van ongeveer 150 gram. Druk aan beide zijden een drietal groene pepertjes. Bak de tartaar in ruime margarine in ongeveer 6 minuten op middelhoog vuur gaar. Voor well-done steaks 2 minuten langer bakken. Garneer de steak met het restant fijngesnipperde uitjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1594 KiloJoules 380 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 36 gram 2 gram |