culinaire zaken .nl |
Gehaktballetjes met wijnsaus (Pittig gekruid met een saus van tomaten en rode wijn) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 3.75 1.50 25 2 1 |
gram deciliter deciliter gram eetlepel stuks |
gehakt (runder-,mager) sap (tomaten-) wijn (rood) boter (bak-) kruiden (nasi-) ui | ||
Berei- ding |
Pel de ui en snipper deze fijn. Meng in een kom het gehakt met de ui en de nasikruiden. Vorm er 12 balletjes van. Verhit in een braadpan de boter. Bak de balletjes in 15 minuten rondom gaar en bruin. Breng in een steelpan de wijn met 1 deciliter water aan de kook. Roer het tomatensap (Tomato Frito, 375 milliliter Heinz) erdoor. Breng de saus weer aan de kook. Verdeel over 4 borden de gehaktballetjes. Schenk de saus erbij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1358 KiloJoules 323 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 26 gram 1 gram |