culinaire zaken .nl |
Gegratineerde witlof met tong | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Goedkoop | Ovenschotel | Slank | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 15 6 1 - |
gram gram struik zakje naar smaak |
rundertong (gekookt,plak) kaas (Edam) witlof saus (kaas-) nootmuskaat | ||
Berei- ding |
De punt uit de witlof snijden. Witlof wassen en ongeveer 18 minuten in water met zout koken. De struikjes goed laten uitlekken. Intussen grill of oven op hoogste stand voorverwarmen. Kaassaus maken volgens bereidingswijze op zakje. Wat nootmuskaat door de saus roeren. Ieder struikje witlof in een plakje tong rollen en naast elkaar in een ingevette ovenschaal leggen. De saus erover schenken en bestrooien met geraspte kaas. De kaas onder de grill of bovenin de oven lichtbruin laten kleuren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 591 KiloJoules 141 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 14 gram 16 gram |