culinaire zaken .nl |
Gegratineerde varkenskotelet (Cote de porc gratinee) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 100 15 4 |
gram gram gram stuks |
kaas (lichtbelegen) boter (room-) bloem varkenskarbonade (rib-) | ||
Berei- ding |
Bebloem en bak de kotelet iets minder gaar dan gewoonlijk; leg ze op een vuurvaste (serveer)schotel en bedek ze royaal met plakken ontkorste kaas (2 a 3 plakken per kotelet). Doe de kaas onder "grill van boven" (="salamander"), smelten en goudbruin kleuren. Serveertip: Spaghetti en een frisse "Basissalade van bladgroente" (zie hoofdstuk aldaar). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2465 KiloJoules 587 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 40 gram 0 gram |