culinaire zaken .nl |
Gebakken slibtong | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.40 80 40 - - |
kilogram gram gram naar smaak naar smaak |
slibtong margarine bloem peper zout | ||
Berei- ding |
Spoel de slibtongetjes goed af onder koud water en droog ze af met een theedoek of keukenpapier. Maak de slibtongetjes op smaak met wat zout en peper. Wentel de slibtong door de bloem. Bak de slibtong om en om in ongeveer 3 minuten mooi goudbruin in ruim boter op een middelhoog vuur. Leg de slibtong hierna in een vuurvaste schaal ongeveer 2 minuten onder een driekwart hete grill. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1550 KiloJoules 369 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 51 gram 0 gram |