culinaire
zaken
.nl
Gebakken scholfilets
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
1
80
-
-
kilogram
deciliter
gram
naar smaak
naar smaak
scholfilet
wijn (wit)
margarine
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Spoel de scholfilets goed af onder koud water en droog ze af met een theedoek of keukenpapier. Maak de scholfilets op smaak met zout en peper. Bak de scholfilets om en om (eerst de witte kant van de schol daarna de donkere kant) in ongeveer 7 minuten goudbruin in ruim boter op een middelhoog vuur. Gebruik hiervoor een pan die in de oven geplaatst kan worden. Voeg een scheut witte wijn toe. Zet vervolgens de pan met scholfilets ongeveer 2 minuten in een driekwart hete grill.
Voedings-
waarde
Energie1514 KiloJoules
360 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
43 gram
0 gram