culinaire
zaken
.nl
Gebakken kalfslever met ui en spek
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
800
200
80
20
1
-
-
gram
gram
gram
gram
stuks
naar smaak
naar smaak
kalfslever
spek
margarine
bloem ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Snij de ui in ringen en snij het spek in dobbelsteentjes. Neem zo dun mogelijk gesneden plakjes kalfslever. Bestrooi de lever met grof gemalen peper en weinig zout. Wentel hierna de kalfslever door de bloem. Smelt de margarine in een koekepan. Bak de kalfslever ongeveer 3 minuten in de margarine aan beide kanten (afhankelijk van de dikte) op halfhoog vuur. Haal de lever hierna uit de koekepan. Bak de dobbelsteentjes spek in ongeveer 3 minuten knapperig en laat vervolgens de uiringen ongeveer 2 minuten mee fruiten. Regelmatig schudden. Leg de lever hierna even terug in de pan en schep de uitjes en het spek erover heen. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Voedings-
waarde
Energie3055 KiloJoules
727 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
50 gram
1 gram