culinaire zaken .nl |
Gebakken kalfslever met ui en spek | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 200 80 20 1 - - |
gram gram gram gram stuks naar smaak naar smaak |
kalfslever spek margarine bloem ui zout peper | ||
Berei- ding |
Snij de ui in ringen en snij het spek in dobbelsteentjes. Neem zo dun mogelijk gesneden plakjes kalfslever. Bestrooi de lever met grof gemalen peper en weinig zout. Wentel hierna de kalfslever door de bloem. Smelt de margarine in een koekepan. Bak de kalfslever ongeveer 3 minuten in de margarine aan beide kanten (afhankelijk van de dikte) op halfhoog vuur. Haal de lever hierna uit de koekepan. Bak de dobbelsteentjes spek in ongeveer 3 minuten knapperig en laat vervolgens de uiringen ongeveer 2 minuten mee fruiten. Regelmatig schudden. Leg de lever hierna even terug in de pan en schep de uitjes en het spek erover heen. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3055 KiloJoules 727 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 50 gram 1 gram |