culinaire zaken .nl |
Frikadellen met spinazie (Cailettes aux epinards) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 500 200 125 2 - - |
gram gram gram gram eetlepel naar smaak naar smaak |
spinazie varkenslever varkensdarm spek cognac zout peper | ||
Berei- ding |
Week de varkensdarm in lauw water. Snij de lever en het spek in blokjes. Leg een paar blokjes spek apart voor de garnering. Was de spinazie goed en snij de blaadjes in dunne reepjes. De groente niet fijnhakken. Leg de lever en het spek met de spinazie in een schaal. Schep alles goed door elkaar, voeg wat zout en peper toe en giet de cognac erover. Meng alles door elkaar. Snij de varkensdarm in vierkantjes van ongeveer 10 centimeter, leg op elk vierkantje wat van het levermengsel ter grootte van een ei en vouw de darm dicht. Leg de pakketjes in een lage ovenschaal, leg op elk pakketje een blokje spek en braad de frikadellen 25-30 minuten in de voorverwarmde oven (220 graden Celcius, gasovenstand 5-6). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2010 KiloJoules 479 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 51 gram 3 gram |