culinaire zaken .nl |
Erwten (groene) met worteltjes | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 200 200 50 2 1 - - |
gram gram gram gram stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
erwt (groen) wortel varkensvlees (mager) boter (room-) prei peterselie zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Was 300 gram groene erwten en laat ze een nacht in ruim water (2 l) weken (+ 1 eetlepel zout). Breng de geweekte erwten met het weekwater aan de kook. Kook de erwten gaar in 1.5-2 uur. Kook de worteltjes gaar in 20 minuten Kruid intussen het vlees naar smaak met peper en zout. Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees bruin. Voeg de prei toe en smoor het geheel gaar in 15 minuten Voeg de uitgelekte gare erwten en worteltjes aan het vlees/groentemengsel toe en laat het onder af en toe roeren warm worden. Maak het geheel op smaak af met peper en zout. Garneer met: peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1161 KiloJoules 276 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 38 gram 7 gram 8 gram |