culinaire
zaken
.nl
Erwten (groene) met worteltjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
200
200
50
2
1
-
-
gram
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
erwt (groen)
wortel
varkensvlees (mager)
boter (room-)
prei
peterselie ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Was 300 gram groene erwten en laat ze een nacht in ruim water (2 l) weken (+ 1 eetlepel zout). Breng de geweekte erwten met het weekwater aan de kook. Kook de erwten gaar in 1.5-2 uur. Kook de worteltjes gaar in 20 minuten Kruid intussen het vlees naar smaak met peper en zout. Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees bruin. Voeg de prei toe en smoor het geheel gaar in 15 minuten Voeg de uitgelekte gare erwten en worteltjes aan het vlees/groentemengsel toe en laat het onder af en toe roeren warm worden. Maak het geheel op smaak af met peper en zout. Garneer met: peterselie.
Voedings-
waarde
Energie1161 KiloJoules
276 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
38 gram
7 gram
8 gram