culinaire zaken .nl |
Erwten (groene) met kaas | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 150 50 4 2 - - |
gram gram gram stuks stuks naar smaak naar smaak |
erwt (groen) kaas (oud) boter (room-) ui paprika (rood) peper (wit) zout | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Was de erwten en laat ze een nacht in ruim water (2 l) weken (+ 1 eetlepel zout). Kook de erwten met het weekwater aan de kook. Kook ze gaar in 1.5-2 uur. Smoor de groente in een braadpan in de boter in 10 minuten gaar. Roer de uitgelekte erwten door het groentemengsel en laat het onder af en toe roeren warm worden. Breng het gerecht evt. op smaak met peper en zout. Serveer het gerecht op een voorverwarmde schaal bestrooid met kaas. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1458 KiloJoules 347 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 16 gram 8 gram |