culinaire
zaken
.nl
Erwten (groene) met kaas
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
150
50
4
2
-
-
gram
gram
gram
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
erwt (groen)
kaas (oud)
boter (room-)
ui ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Was de erwten en laat ze een nacht in ruim water (2 l) weken (+ 1 eetlepel zout). Kook de erwten met het weekwater aan de kook. Kook ze gaar in 1.5-2 uur. Smoor de groente in een braadpan in de boter in 10 minuten gaar. Roer de uitgelekte erwten door het groentemengsel en laat het onder af en toe roeren warm worden. Breng het gerecht evt. op smaak met peper en zout. Serveer het gerecht op een voorverwarmde schaal bestrooid met kaas.
Voedings-
waarde
Energie1458 KiloJoules
347 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
25 gram
16 gram
8 gram