culinaire zaken .nl |
Champignons gevuld met zalmragout | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Bewerkelijk | Slank | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 125 2 1 1 0.50 0.50 |
gram gram eetlepel bakje stuks stuks blik |
zalm (blik) kaas (room-,mierikswort) boter (room-) champignon beschuit prei saus (bechamel-) | ||
Voor- berei- ding |
Verwijder de steeltjes uit de champignons. Maak de prei schoon en snijd hem in flinterdunne ringetjes. Laat de zalm in een zeef uitlekken en verwijder graatjes en velletjes. Roer de bechamelsaus en verse roomkaas met mierikswortel door elkaar en schep de prei en zalm erdoor. | |||
Berei- ding |
Vul de champignons hoog op met dit mengsel en zet ze naast elkaar in een lage ovenschaal. Verkruimel de beschuit en strooi het kruim over de champignons, leg op elke champignon een klontje boter. Bak de gevulde champignons in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Lekker met aardappelkroketjes en een tomatensalade. MAGNETRONTIP: In de combinatiemagnetron voorverwarmd op 225 graden Celsius, bakt u de champignons in circa 5-6 minuten op 300-400 Watt goudbruin en gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2376 KiloJoules 566 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 28 gram 1 gram |