culinaire
zaken
.nl
Champignons gevuld met zalmragout
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
125
2
1
1
0.50
0.50
gram
gram
eetlepel
bakje
stuks
stuks
blik
zalm (blik)
kaas (room-,mierikswort)
boter (room-)
champignon ingrediënt info
beschuit
prei
saus (bechamel-)
Voor-
berei-
ding
Verwijder de steeltjes uit de champignons. Maak de prei schoon en snijd hem in flinterdunne ringetjes. Laat de zalm in een zeef uitlekken en verwijder graatjes en velletjes. Roer de bechamelsaus en verse roomkaas met mierikswortel door elkaar en schep de prei en zalm erdoor.
Berei-
ding
Vul de champignons hoog op met dit mengsel en zet ze naast elkaar in een lage ovenschaal. Verkruimel de beschuit en strooi het kruim over de champignons, leg op elke champignon een klontje boter. Bak de gevulde champignons in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Lekker met aardappelkroketjes en een tomatensalade.

MAGNETRONTIP: In de combinatiemagnetron voorverwarmd op 225 graden Celsius, bakt u de champignons in circa 5-6 minuten op 300-400 Watt goudbruin en gaar.
Voedings-
waarde
Energie2376 KiloJoules
566 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
28 gram
1 gram