culinaire zaken .nl |
Boerenkoolschotel met brie | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Snel Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 375 200 200 50 1 - - |
gram gram gram gram gram theelepel naar smaak naar smaak |
kool (boeren-) aardappel (partjes) tomaat kaas (roombrie) kaas (room-) chilipoeder peper zout | ||
Berei- ding |
Voorbereiden: In schaal de boerenkool doen. 4 eetlepels water erbij schenken. Afdekken met een deksel of magnetronfolie. In de magnetron boerenkool op vol vermogen in 6 minuten laten slinken. In zeef de boerenkool laten uitlekken. In de ovenschaal boerenkool en verse roomkaas door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Bovenkant gladstrijken. Roombrie in dunne plakjes snijden. Tomaten wassen en in plakjes snijden. 1/3 deel van plakjes roombrie op boerenkool leggen. Plakjes tomaat erop leggen. Aardappelblokjes erover verdelen. Afdekken met rest van plakjes roombrie. Chilipoeder erover strooien. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. Bereiden: Boerenkoolschotel onafgedekt in de magnetron op vol vermogen in circa 10 minuten door en door heet laten worden. Serveren met bruin (stok)brood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2606 KiloJoules 620 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 46 gram 33 gram 16 gram |