culinaire
zaken
.nl
Blinde vinken
(Oiseaux sans tete)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
60
15
4
3
deciliter
gram
gram
stuks
theelepel
wijn (wit)
boter (room-)
meel (aardappel-)
vink (blind)
mosterd (Frans)
Berei-
ding
Heuse Blinde Vinken bestaan uit een lapje dun mals kalfsvlees, waarin gerold fijn kalfsgehakt; worden eigenlijk ook nog omwikkeld met wit van spek. Een goede slager heeft ze voor u. Bak ze aan alle zijden in uitgebruiste, dus hete boter duidelijk bruin; "blus" de bakboter met 2 deciliter witte wijn en bind deze met 15 gram in een minimum aan vocht aangemaakt aardappelmeel en laat er de Vinken 'n 20 minuten in garen. Maak de lichtgebonden jus af met een eetlepel franse mosterd.

Serveertip: "Geglaceerd (bruin) Brussels lof" en luchtige aardappelpuree (met een korstje?).
Voedings-
waarde
Energie1367 KiloJoules
325 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
28 gram
0 gram