culinaire zaken .nl |
Blinde vinken (Oiseaux sans tete) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 60 15 4 3 |
deciliter gram gram stuks theelepel |
wijn (wit) boter (room-) meel (aardappel-) vink (blind) mosterd (Frans) | ||
Berei- ding |
Heuse Blinde Vinken bestaan uit een lapje dun mals kalfsvlees, waarin gerold fijn kalfsgehakt; worden eigenlijk ook nog omwikkeld met wit van spek. Een goede slager heeft ze voor u. Bak ze aan alle zijden in uitgebruiste, dus hete boter duidelijk bruin; "blus" de bakboter met 2 deciliter witte wijn en bind deze met 15 gram in een minimum aan vocht aangemaakt aardappelmeel en laat er de Vinken 'n 20 minuten in garen. Maak de lichtgebonden jus af met een eetlepel franse mosterd. Serveertip: "Geglaceerd (bruin) Brussels lof" en luchtige aardappelpuree (met een korstje?). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1367 KiloJoules 325 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 28 gram 0 gram |