culinaire zaken .nl |
Biefstukjes (varkens) met ananas (Kookboek Rietje) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.25 100 4 4 - - |
deciliter gram stuks stuks naar smaak naar smaak |
room (slag-) boter (room-) ananas (schijven) varkensbiefstuk zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Wrijf de biefstukjes in met zout en peper. Verhit de boter in een koekepan en bak de biefstukjes hierin snel aan beide kanten bruin. Bak de biefstukjes op iets lager vuur in ongeveer 20 minuten gaar. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Bak de plakken ananas in de overgebleven bakboter enkele minuten en leg op elk biefstukje een plak. Roer de aanzetsels los van de bodem van de pan en voeg een scheutje ananasvocht uit het blik toe. Schenk de slagroom al roerend bij het vocht in de pan en warm het geheel al roerend goed door. Schenk de roomsaus over de biefstukjes. Serveer met: aardappelpuree en zomergroente. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1277 KiloJoules 304 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 1 gram 0 gram |