culinaire
zaken
.nl
Biefstukjes (varkens) met ananas
(Kookboek Rietje)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.25
100
4
4
-
-
deciliter
gram
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
room (slag-)
boter (room-)
ananas (schijven) ingrediënt info
varkensbiefstuk
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Wrijf de biefstukjes in met zout en peper. Verhit de boter in een koekepan en bak de biefstukjes hierin snel aan beide kanten bruin. Bak de biefstukjes op iets lager vuur in ongeveer 20 minuten gaar. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Bak de plakken ananas in de overgebleven bakboter enkele minuten en leg op elk biefstukje een plak. Roer de aanzetsels los van de bodem van de pan en voeg een scheutje ananasvocht uit het blik toe. Schenk de slagroom al roerend bij het vocht in de pan en warm het geheel al roerend goed door. Schenk de roomsaus over de biefstukjes. Serveer met: aardappelpuree en zomergroente.
Voedings-
waarde
Energie1277 KiloJoules
304 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
1 gram
1 gram
0 gram