culinaire zaken .nl |
Biefstuk met nectarines (Schroei eerst het vlees dicht. Daarna oas zout en peper) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 1 3 2 1 |
gram deciliter eetlepel stuks blik |
tournedos port (rood) olie (zonnebloem-) nectarine saus (Provencaals) | ||
Voor- berei- ding |
Snijd de biefstuk in smalle reepjes. Verhit in een wok de olie. | |||
Berei- ding |
Roerbak het vlees al omscheppend 4 minuten. Bestrooi het dan pas met zout en peper (dan blijft het vlees lekker sappig). Verwarm in een steelpannetje de saus. Schil de nectarines en halveer ze. Verwijder de pit en snij het vruchtvlees in plakjes. Schep de nectarineplakjes door de saus. Voeg de port toe en laat de saus door en door heet worden. Schep de vleesreepjes erdoor en verdeel alles over 4 borden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1502 KiloJoules 358 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 13 gram 1 gram |