culinaire
zaken
.nl
Biefstuk met nectarines
(Schroei eerst het vlees dicht. Daarna oas zout en peper)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
1
3
2
1
gram
deciliter
eetlepel
stuks
blik
tournedos
port (rood)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
nectarine
saus (Provencaals)
Voor-
berei-
ding
Snijd de biefstuk in smalle reepjes. Verhit in een wok de olie.
Berei-
ding
Roerbak het vlees al omscheppend 4 minuten. Bestrooi het dan pas met zout en peper (dan blijft het vlees lekker sappig). Verwarm in een steelpannetje de saus. Schil de nectarines en halveer ze. Verwijder de pit en snij het vruchtvlees in plakjes. Schep de nectarineplakjes door de saus. Voeg de port toe en laat de saus door en door heet worden. Schep de vleesreepjes erdoor en verdeel alles over 4 borden.
Voedings-
waarde
Energie1502 KiloJoules
358 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
13 gram
1 gram