culinaire zaken .nl |
Aardappelschotel met kaas | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 300 1 - |
kilogram gram bosje naar smaak |
aardappel kaas peterselie (bosje) peper (wit) | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Snij de geschilde aardappelen in plakjes en hak de peterselie fijn. In de ingevette ovenschaal (diep, 2 l) maak je 3 tot 4 laagjes aardappelen-kaas-peterselie-peper. Houd wat peterselie over voor de bovenste laag. Zet de schaal in het midden van de oven en laat het gerecht in 40 a 50 minuten lekker goudbruin worden. Tot slot bestrooi je de schotel met het restant peterselie. Serveer de aardappel-kaasschotel met een groene of gemengde salade. Met de aardappel-kaasschotel kun je eindeloos varieren. Bieslook of dille in plaats van peterselie. Wat kerrie- of paprikapoeder op de laagjes kaas zorgen voor pit. Je kunt ook andere laagjs samenstellen: aan de basis kaas en aardappel voeg je 2 grote gesnipperde gefruite uien toe, of even gebakken paprika of champignons. 400 gram gesmoorde prei en/of 150 gram gebakken spekblokjes zijn ook heerlijk. 100 gram ham en/of 5 minuten roergebakken soepgroenten tenslotte maken er weer een heel andere lekkernij van. In alle gevallen kun je de toplaag versieren met wat peterselie. Een gemengde salade is er altijd lekker bij. Voeg daaraan eventueel een klein blikje mais aan toe. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2014 KiloJoules 480 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 45 gram 25 gram 8 gram |