culinaire zaken .nl |
Zuurkool met ananas en rozijnen 1 | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Groente | Ovenschotel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1 1 1 1 |
gram zakje blik zakje zakje |
gehakt (runder-) rozijn ananas (stukjes) kool (wijnzuur-) puree (aardappel-) | ||
Voor- berei- ding |
Blik ananas uit laten lekken, sap opvangen. | |||
Berei- ding |
Zakje zuurkool met wat water en het ananassap opzetten en laten koken tot het gaar is. Ondertussen gehakt rullen en door de gare zuurkool stampen. Rozijnen er door mengen Ananasmengsel in een ovenschaal doen en afdekken met aardappelpuree. Eventueel bestrooien met een beetje paneermeel en hier en daar een klontje boter leggen. De ovenschotel circa 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden Celcius plaatsen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1759 KiloJoules 419 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 22 gram 0 gram |