culinaire zaken .nl |
Spruitjes extra | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Groente | Makkelijk | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
375 60 30 10 3 1 |
gram gram gram theelepel theelepel stuks |
spruitjes pinda (gebrand) boter (room-) sap (citroen-) majoraan (gedroogd) ui | ||
Berei- ding |
Kook de spruitjes in een klein beetje kokend water met zout in 15 minuten beetgaar. Kook ondertussen de fijngekante ui in een andere pan met kokend water gedurende 1 minuut. Schep dit eruit en laat dit uitlekken. Verwijder de vliesjes van de pinda's en hak ze fijn of maal ze grof in een notenmolentje. Ze moeten nog wel korrelig zijn en niet aan elkaar gaan kleven. Kneed de gehakte marjolein door de zachte boter en snij er als deze opgestijfd is vier plakjes van. Leg ze in de koelkast. Laat de spruitjes uitlekken. Voeg ui en citroensap toe. Zet de spruitjes weer op en roer alles voorzichtig door elkaar heen. Bestrooi met gehakte pinda's tijdens het roeren. Dien de spruitjes op, op vier verwarmde borden en leg op ieder bord een plakje kruidenboter. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 819 KiloJoules 195 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 7 gram 6 gram |