culinaire
zaken
.nl
Spruitjes extra
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
375
60
30
10
3
1
gram
gram
gram
theelepel
theelepel
stuks
spruitjes ingrediënt info
pinda (gebrand)
boter (room-)
sap (citroen-)
majoraan (gedroogd)
ui ingrediënt info
Berei-
ding
Kook de spruitjes in een klein beetje kokend water met zout in 15 minuten beetgaar. Kook ondertussen de fijngekante ui in een andere pan met kokend water gedurende 1 minuut. Schep dit eruit en laat dit uitlekken. Verwijder de vliesjes van de pinda's en hak ze fijn of maal ze grof in een notenmolentje. Ze moeten nog wel korrelig zijn en niet aan elkaar gaan kleven. Kneed de gehakte marjolein door de zachte boter en snij er als deze opgestijfd is vier plakjes van. Leg ze in de koelkast. Laat de spruitjes uitlekken. Voeg ui en citroensap toe. Zet de spruitjes weer op en roer alles voorzichtig door elkaar heen. Bestrooi met gehakte pinda's tijdens het roeren. Dien de spruitjes op, op vier verwarmde borden en leg op ieder bord een plakje kruidenboter.
Voedings-
waarde
Energie819 KiloJoules
195 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
7 gram
6 gram