| culinaire zaken .nl | Snijbonen met tomaat | |||
| Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Onbekend | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:30 | |
| Indelingen | Goedkoop | Groente | Slank | |
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 750 4 1 1 0.50 - - | gram stuks stuks eetlepel zakje naar smaak naar smaak | boon (snij-,vers) tomaat  ui  boter (room-) kaas (parmezaans) zout peper  | ||
| Voor- berei- ding | Ui pellen en snipperen. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Snijbonen schoonmaken en snijden. | |||
| Berei- ding | In pan met weinig water en zout, snijbonen in circa 25 minuten gaarkoken. Intussen in koekepan boter verhitten. Ui 3 minuten bakken. Tomaten 2 minuten meebakken. Op smaak brengen met zout en peper. Snijbonen afgieten en overdoen in schaal. Tomatenmengsel erover verdelen. Kaas erover strooien. | |||
| Voedings- waarde | Voedingswaarde per portie | Energie | 385 KiloJoules 92 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 3 gram 5 gram |