culinaire zaken .nl |
Snijbonen met tomaat | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Goedkoop | Groente | Slank | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 4 1 1 0.50 - - |
gram stuks stuks eetlepel zakje naar smaak naar smaak |
boon (snij-,vers) tomaat ui boter (room-) kaas (parmezaans) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Ui pellen en snipperen. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Snijbonen schoonmaken en snijden. | |||
Berei- ding |
In pan met weinig water en zout, snijbonen in circa 25 minuten gaarkoken. Intussen in koekepan boter verhitten. Ui 3 minuten bakken. Tomaten 2 minuten meebakken. Op smaak brengen met zout en peper. Snijbonen afgieten en overdoen in schaal. Tomatenmengsel erover verdelen. Kaas erover strooien. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 385 KiloJoules 92 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 3 gram 5 gram |