culinaire zaken .nl |
Linzen bekennen kleur | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:11 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Groente | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3.30 60 60 60 30 1 1 1 - - |
deciliter gram gram gram gram stuks stuks teentje naar smaak naar smaak |
bouillon linzen (bruin) linzen (groen) linzen (rood) boter (room-) ui laurier (blad) knoflook zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Doe de linzen per kleur in koud water en week ze gedurende een nacht. Laat de linzen uitlekken. | |||
Berei- ding |
Snipper de ui en pers de knoflook uit. Doe dit met de bruine linzen in een schaal, voeg de boter, het laurierblad en ongeveer 2/3 van de bouillon toe. Kook dit 3.5 minuut afgedekt op 600 Watt. Doe de groene linzen erbij en kook alles verder 3 minuten op 600 Watt. Voeg dan de rode linzen toe met de rest van de bouillon. Kook dit 4 minuten verder op 600 Watt. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en schep de in vlokjes verdeelde boter erdoor. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1802 KiloJoules 429 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 56 gram 27 gram 28 gram |