culinaire zaken .nl |
Nam Manaaw (Limoenlimonade) | |||
Soort gerecht | Drank | Herkomst | Thailand | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
80 24 10 10 0.50 - |
stuks eetlepel stuks stuks stuks naar smaak |
ijsblokje suiker limoen citroen rasp (citroen-) zout | ||
Berei- ding |
Voorbereiden: Ijsblokjes gereed maken in de vriezer. In een grote kom suiker en citroenrasp door elkaar roeren en circa 10 minuten laten staan. Citroenen en 6 limoenen uitpersen. 7.5 deciliter sap afmeten. Door suikermengsel 1.5 liter kokond water roeren. Blijven roeren totdat de suiker is opgelost. Citroen/limoensap en eventueel een mespunt zout toevoegen en erdoor roeren. Laten afkoelen. Rest van de limoenen onder koud stromene water goed schoonboenen, droogmaken en in dunne schijfjes snijden. Bereiden: Kannen elk voor de helft vullne met ijsblokjes. Limoenlimonade erover schenken. Limoenschijfjes in limonade leggen. Kannen op tafel zetten. Kannen zijn ongeveer 1.5 liter per stuk. Suiker kan vervangen worden door 75 gram Canderel kristalsuiker. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1677 KiloJoules 399 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 128 gram 6 gram 6 gram |