culinaire
zaken
.nl
Nam Manaaw
(Limoenlimonade)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
80
24
10
10
0.50
-
stuks
eetlepel
stuks
stuks
stuks
naar smaak
ijsblokje
suiker
limoen ingrediënt info
citroen
rasp (citroen-)
zout
Berei-
ding
Voorbereiden: Ijsblokjes gereed maken in de vriezer. In een grote kom suiker en citroenrasp door elkaar roeren en circa 10 minuten laten staan. Citroenen en 6 limoenen uitpersen. 7.5 deciliter sap afmeten. Door suikermengsel 1.5 liter kokond water roeren. Blijven roeren totdat de suiker is opgelost. Citroen/limoensap en eventueel een mespunt zout toevoegen en erdoor roeren. Laten afkoelen. Rest van de limoenen onder koud stromene water goed schoonboenen, droogmaken en in dunne schijfjes snijden. Bereiden: Kannen elk voor de helft vullne met ijsblokjes. Limoenlimonade erover schenken. Limoenschijfjes in limonade leggen. Kannen op tafel zetten. Kannen zijn ongeveer 1.5 liter per stuk. Suiker kan vervangen worden door 75 gram Canderel kristalsuiker.
Voedings-
waarde
Energie1677 KiloJoules
399 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
128 gram
6 gram
6 gram