culinaire zaken .nl |
Marinade China (Marinade voor varkensvlees) | |||
Soort gerecht | Divers | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 | |
Indelingen | Marinade | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 4 2 2 1 1 0.50 0.25 - |
centiliter eetlepel eetlepel teentje theelepel stuks eetlepel eetlepel naar smaak |
sherry (droog) saus (hoisin-,zoetzuur) ketjap (manis) knoflook djahe ui jenever suiker (basterd-,bruin) zout | ||
Berei- ding |
We gebruiken 3 eetlepels droge sherry. De grote ui wordt fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt. Klop de marinade goed glad. Gebruik deze marinade voor speklappen, varkenslappen of varkenskarbonade. Laat het een nacht intrekken en bak dan in wat margarine beide zijden knappend bruin. Eet bij witte rijst, nasi of bami. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 107 KiloJoules 25 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 1 gram 1 gram |