culinaire zaken .nl |
Marinade Ajam Daging (Kip-vlees marinade) | |||
Soort gerecht | Divers | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Marinade | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
7.50 8 4 2 2 1 1 0.33 |
centiliter theelepel theelepel stuks stuks stuks eetlepel eetlepel |
sap (sinaasappel-) sap (citroen-) kerrie (poeder) peper (rood) ui mango olie (zonnebloem-) trassiwater | ||
Berei- ding |
De mango wordt geschild en ontpit. De rode of groene lomboks worden fijngesneden. De uien worden fijngesneden. We gebruiken 1.5 theelepel trassiwater. De mango in kleine stukjes snijden. Dan de marinade goed glad kloppen. Gebrjuik deze marinade voor stukken kip of grofgesneden varkenslappen. Minstens 2 uur marineren. Rooster of grill naar eigen goeddunken. Een hele kip dient wat langer in de marinade te staan. Aan het spit van de grill roosteren. Probeer ook eens een varkensrollade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 570 KiloJoules 136 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 27 gram 2 gram 4 gram |