culinaire zaken .nl |
Pizza van de barbecue (Voor de ingredienten zie recept.) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Barbecue | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 1 |
eetlepel pak |
olie (olijf-) mix (pizzabodem-) | ||
Berei- ding |
Verwarm het rooster op circa 7 centimeter van de gloeiende kooltjes. Bereid volgens de aanwijzing op het pak pizzadeegmix. Verdeel het deeg in 8 delen; rol elk deel uit tot een0.5 centimeter dikke schijf. Leg de bodems even op een met olijfolie in gevette bakplaat. Leg ze dan op de barbecue en rooster ze circa 1 minuut. Keer de bodems, verplaats ze naar de minst hete plek op het rooster en bestrijk ze met olijfolie. Beleg de pizza's met vulling naar keuze en leg ze weer op het rooster. Draai de pizza's rond, zodat steeds een ander deel op de heetste plek ligt. Bak de pizza's in circa 7 minuten gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 225 KiloJoules 54 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |