culinaire zaken .nl |
Gepofte aardappelen (Lekker met een yoghurtsausje.) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Barbecue | Aardappelgerecht | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 1 - |
stuks deciliter naar smaak |
aardappel olie (olijf-) zout | ||
Voor- berei- ding |
Was de aardappelen en kook ze 10 minuten voor in ruim kokend water met zout. Laat de aardappelen goed uitlekken. | |||
Berei- ding |
Prik dr aardappelen rondom diverse malen in met een sateprikker, en kwast ze in met de olie. Wikkel de aardappelen in een stuk aluminiumfolie (doffe kant buiten) en vouw de naad goed dicht. Leg de aardappels met de folienaad naar boven, op een rooster vlak boven de withete kooltjes, of leg ze ertussen, en pof ze in circa 40 minuten gaar. Lekker met hummus, yoghurt-komkommer-fetasaus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1017 KiloJoules 242 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 2 gram 2 gram |