culinaire
zaken
.nl
Gepofte aardappelen
(Lekker met een yoghurtsausje.)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
1
-
stuks
deciliter
naar smaak
aardappel ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Was de aardappelen en kook ze 10 minuten voor in ruim kokend water met zout. Laat de aardappelen goed uitlekken.
Berei-
ding
Prik dr aardappelen rondom diverse malen in met een sateprikker, en kwast ze in met de olie. Wikkel de aardappelen in een stuk aluminiumfolie (doffe kant buiten) en vouw de naad goed dicht. Leg de aardappels met de folienaad naar boven, op een rooster vlak boven de withete kooltjes, of leg ze ertussen, en pof ze in circa 40 minuten gaar.

Lekker met hummus, yoghurt-komkommer-fetasaus.
Voedings-
waarde
Energie1017 KiloJoules
242 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
2 gram
2 gram