culinaire zaken .nl |
Gepofte aardappelen met karwijzaad | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Barbecue | Makkelijk | Aardappelgerecht | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 1 1 - |
stuks eetlepel eetlepel naar smaak |
aardappel karwijzaad olie zout | ||
Berei- ding |
Boen de aardappelen goed schoon. Prik er enkele keren in met de punt van een mes. Bestrooi de aardappel met zout en karwijzaad. Vet voor elke aardappelen een stuk aluminiumfolie in met olijfolie. Rol elke aardappel in aluminiumfolie en leg het pakketje circa 45 minuten tussen het gloeiende houtskool. Snij de aardappel aan een lange zijde open. De aardappel kan met een lepel worden uitgegeten. Serveer met zout en boter, zure room of kruidenboter. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 301 KiloJoules 72 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 2 gram 3 gram |