culinaire
zaken
.nl
Gepofte aardappelen met karwijzaad
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
1
1
-
stuks
eetlepel
eetlepel
naar smaak
aardappel ingrediënt info
karwijzaad
olie ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Boen de aardappelen goed schoon. Prik er enkele keren in met de punt
van een mes. Bestrooi de aardappel met zout en karwijzaad. Vet voor elke aardappelen een stuk aluminiumfolie in met olijfolie.

Rol elke aardappel in aluminiumfolie en leg het pakketje circa 45 minuten tussen het gloeiende houtskool.

Snij de aardappel aan een lange zijde open. De aardappel kan met een lepel worden uitgegeten. Serveer met zout en boter, zure room of kruidenboter.
Voedings-
waarde
Energie301 KiloJoules
72 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
2 gram
3 gram