culinaire zaken .nl |
Wortelsalade | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
50 3 2 1 1 1 - - |
gram eetlepel theelepel stuks eetlepel bosje naar smaak naar smaak |
noot (hazel-,geroosterd) olie siroop (gember) appel sap (citroen-) wortel zout peper | ||
Berei- ding |
Maak de worteltjes schoon (jonge bosjes hoeven niet te worden geschrapt). Snij de geschilde appel in kwarten. Doe de hazelnoten in de kom van de foodprocessor en laat kort draaien. Voeg de olie, het citroensap, de gembersiroop of de honing en wat zout en peper toe en laat nogmaals kort draaien. Rasp de worteltjes en de appel op de notendressing en schep de salade in een kom door elkaar. Tip: Als de wortel in de groeirichting (dus op zijn kant) worden geraspt in plaats van rechtop in de vulopening van de foodprocessor te worden gezet, geven de wortelreepjes veel minder vocht af en wordt de wortelsalade niet drassig. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 412 KiloJoules 98 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 0 gram 1 gram |