culinaire
zaken
.nl
Wortelsalade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
50
3
2
1
1
1
-
-
gram
eetlepel
theelepel
stuks
eetlepel
bosje
naar smaak
naar smaak
noot (hazel-,geroosterd)
olie ingrediënt info
siroop (gember)
appel
sap (citroen-)
wortel
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Maak de worteltjes schoon (jonge bosjes hoeven niet te worden geschrapt).
Snij de geschilde appel in kwarten.
Doe de hazelnoten in de kom van de foodprocessor en laat kort draaien.
Voeg de olie, het citroensap, de gembersiroop of de honing en wat zout en peper toe en laat nogmaals kort draaien.
Rasp de worteltjes en de appel op de notendressing en schep de salade in een kom door elkaar.

Tip:
Als de wortel in de groeirichting (dus op zijn kant) worden geraspt in plaats van rechtop in de vulopening van de foodprocessor te worden gezet, geven de wortelreepjes veel minder vocht af en wordt de wortelsalade niet drassig.
Voedings-
waarde
Energie412 KiloJoules
98 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
0 gram
1 gram